20. toukokuuta 2010

Blogi ja sen tarkoitus


Tervetuloa lukemaan Suomi-Ideat blogia.

Sana idea on muinaiskreikkaa ja tarkoittaa oivallusta, uutta ajatusta, aatetta, keksintöä tai pulman ratkaisua.

Sana innovaatio tarkoittaa jotain uutuutta, tavallisimmin jotain uutuustuotetta, esimerkiksi teollista tai teknistä keksintöä. Innovaatio voidaan ymmärtää ideana, käytäntönä tai esineenä, jota yksilöt pitävät uutena.

Suomi-Ideat -blogi on suunnattu kaikille innovaatioista, keksinnöistä, ideoinnista ja muusta niihin littyvästä kiinnostuneille, niin innovaatioalan ammattilaisille kuin harrastajillekin, pöytälaatikkokeksijöistä ja tosielämän Pelle Pelottomista aina työpaikkavisiönääreihin ja kotipihan grillijuhlainnovaattoreihin.

Blogin tavoitteena on jakaa tietoa, neuvoa, auttaa, innostaa, yhdistää, herättää keskustelemaan sekä kannustaa toimintaan kaikkia innovaatioista ja ideoinnista kiinnostuneita ihmisiä. Suomi kaipaa lisää hyviä innovaatioita ja uusia kasvuyrityksiä, ja niinpä Suomi-Ideat -blogi pyrkii kantamaan oman kortensa kekoon kansakuntamme tulevaisuuden menestyksen puolesta. Hyvät ideat pelkästään eivät riitä, vaan tarvitaan myös tietoa, osaamista sekä monipuolista kannustamista ja tukiverkostoa jotta ideoista saadaan jalostettua tuotteita, palveluita, menestystarinoita.

Blogissa tullaan käsittelemään aihealueita joihin kuuluvat mm. ideat, keksinnöt, luova ajattelu ja ongelmanratkaisu, innovaatioprosessit, tuotekehitys, kaupallistaminen, liiketoiminta ja sen suunnittelu, markkinointi, rahoitus, immateriaalioikeudet yms. sekä kaikkea niihin liittyvää, kuten neuvoja ja vinkkejä, tuote- ja ideaesittelyjä, uutisia, menestystarinoita, parhaita julkaisuja, nettilinkkejä, tapahtumia, kilpailuja, haastatteluja, koulutuksia jne.

Pääpainona on luonnollisesti suomalainen innovaatiomaailma, mutta kansainvälisiä paloja maistellaan myös ja yritetään poimia sieltä sekä vanhoja että tuoreita herkkuja mukaan.

Kaikki lukijat ovat tervetulleita antamaan kommentteja ja juttuehdotuksia blogin aiheeseen liittyen joko suoraan blogiin tai sähkopostilla osoitteeseen suomi.ideat(at)gmail.com.

Lisää blogi heti kirjanmerkkeihisi ja toivottavasti tulet säännöllisesti katsomaan mitä Suomi-Ideoille kuuluu. Kenties myös kannat oman kortesi kekoon suomalaisen innovaation hyväksi.

Vielä kerran, lämpimästi tervetuloa Suomi-Ideoiden maailmaan.


Suomi-Ideat blogiin liittyviä avainsanoja: (ehdota puuttuvaa sanaa!)

Innovaatio, keksintö, idea, ideointi, avoin innovaatio, luovuus, luova ajattelu, out-of-the box, ongelmanratkaisu, innovaatioprosessi, tuoteidea, arviointi, tuotekehitys, prototyyppi, konsepti, teknologia, strategia, missio, markkinointi, rahoitus, liiketoiminta, liiketoiminnan suunnittelu, liiketoimintasuunnitelma, tuotteistaminen, kaupallistaminen, tuotanto, markkinat, tiimityö, ryhmän kokoaminen, uutuustutkimus, immateriaalioikeudet, teollisoikeudet, liikesalaisuus, salassapitosopimus, IPR, PRH, keksinnön suojaaminen, patentti, patentointi, lisenssi, lisensointi, tekijänoikeus, patenttioikeus, tavaramerkki, hyödyllisyysmalli, mallioikeus, mallisuoja, toiminimi, työsuhdekeksintö, tuote-esittely, menestystarina, ideanurkka, tuotemetsästys (product hunting), innovaattori, henkilöt, haastattelut, tapahtumat, tutkimus, testaus, koulutus, kilpailut, keksintökilpailu, ideakilpailu, julkinen tuki, apurahat, innovaattorin linkkilista, julkaisut, oppaat, Keksintösäätiö, Tuoteväylä, KeKe ry, Helsingin Keksijät ry, Suomen Yrittäjät, kansainvälisyys, innovaatiojournalismi, lainsäädäntö, media, yrittäjyys, kasvuyritys, startup-yritys, siemenrahoitus, venture capital, road map, ideasparraus, verkostoituminen, positiivisuus, innovaatiopalvelut, kilpailukyky, sosiaalinen media, ideamanagerointi, konsultointi, riski, riskianalyysi, sopimusvalmistus, brändi, trendi, organisaatio, työnjako, joukottaminen (crowdsourcing), verotus, veroedut, yritysetiikka, teollisoikeusrikos, konkurssi, jälleenmyynti, asiakastyytyväisyys,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti