27. toukokuuta 2010

Tuottava Idea -kilpailu 2010

Nyt on todella kiire, jos meinaa vielä ehtiä osallistumaan tämän vuoden Tuottava Idea -kilpailuun!

Kilpailuehdotusten jättöaika umpeutuu jo 31.5.!

Tuottava Idea -kilpailun tavoitteena on edistää innovointia sekä nostaa esiin uusia liikeideoita ja korostaa niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Kilpailulla halutaan lisätä yrittämisen yleistä arvostusta korostamalla omiin ideoihin perustuvien ja riskejä ottavien päätöksentekijöiden merkitystä kansantaloudelle sekä hyvinvoinnin lisäämiselle.

Kilpailun ideana on tunnistaa ja palkita jo tuottavassa toiminnassa olevia ideoita, jotka ovat enintään kolme vuotta vanhoja. Idea voi olla uusi liike-idea, uusi tuote, palvelu, toimintamenetelmä. toimintamalli tai konsepti.

Tuomaristo kiinnittää huomiota muiden muassa seuraaviin kriteereihin:

- Idean uutuus ja innovatiivisuus
- Idean menestysmahdollisuudet
- Idean yhteiskunnallinen merkitys
- Yrityksen ja idean kasvumahdollisuudet kansainvälisesti

Kilpailussa palkitaan voittajat yrityssarjasta ja yhteiskuntasarjasta. Lisäksi palkitaan alueelliset voittajat. Kilpailu avattiin Kuopiossa 24.4.2010 ja kilpailuaika päättyy 31.5.2010. Alueelliset voittajat julkistetaan syyskuussa ja valtakunnalliset palkinnot jaetaan Maarianhaminassa 16.10.2010. Kilpailun suojelijana toimii kuluvana vuonna vuorineuvos Jorma Eloranta.

Vanhojen voittajien listaan kuuluvat mm. Ponsse Oyj, Markku Wuoti (kolmesti!!), Easy Led Oy, Halton Oy, Genelec Oy sekä Left Foot Company

Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n merkittävin yhteiskunnallinen hanke, ja se järjestetään valtakunnallisena kilpailuna jo 33. kerran. Vuonna 2010 kilpailun mahdollistajina ja yhteistyökumppaneina ovat Kauppalehti, Nordea Oyj, If, Suomen Teollisuussijoitus Oy, Suomalaisen Työn Liitto, Tamro Oyj, Keskuskauppakamari, Työ- ja elinkeinoministeriö, Sitefactory Oy sekä Suomen Yrittäjät.


Lisätietoja: http://www.tuottavaidea.fi/ ja Suomen Nuorkauppakamarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti