3. kesäkuuta 2010

Biolanin kuivakäymälä sai ekopalkinnon Ranskassa

Biolan Oy osallistui ensimmäistä kertaa Ranskassa vuosittain kauppaketjujen sisäänostajille järjestettävään Journées des collections-ammattilaistapahtumaan toukokuussa 2010. Suurtapahtuman pääpaino on puutarha- ja vapaa-aikasektorilla.

Ranskalaisten kauppaketjujen edustajat antoivat korkeat pisteet suomalaisinnovaatiolle. Biolan Oy:n kehittämä Naturum-kuivakäymälä valittiin tapahtuman yhteydessä järjestetyssä yleisöäänestyksessä ekologiset innovaatiot -kilpailusarjan toiseksi parhaaksi tuotteeksi.

Naturum on lämpimiin tiloihin sijoitettava, ympärivuotiseen käyttöön soveltuva korkeatasoinen rumpukompostoiva käymälälaite joka soveltuu hyvin erilaisiin olosuhteisiin. Sen asentaminen on yksinkertaista, sillä lattian päälle asennettava laite ei tarvitse kellaritilaa. Naturum ei vaadi myöskään vesi- tai sähköliitäntää. Lisäksi kompostoituminen on tehokasta ja hajutonta.

Tyylikkäästi muotoiltu Naturum on ollut aiemminkin tänä vuonna huomion kohteena, sillä Katalonian yliopiston opiskelijatiimi halusi Naturumin ja Biolan Harmaavesisuodatin 125:n kestävän kehityksen Solar Decathlon Europe 2010 -asuntonäyttelyyn suunnittelemaansa kilpailutaloon. Madridissa pidettävä näyttely avautuu yleisölle kesäkuussa.

Tuotteen kotisivu: http://www.naturum.fi/
Tapahtuman kotisivu (ranskaksi): http://www.journeesdescollections.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti